Raiffeisen dă bomba zilei: desființează operațiunile cu numerar, casieriile, schimbă tot
Una dintre cele mai puternice bănci prezente pe piața din România schimbă radical regulile pentru clienți. Este vorba despre Raiffeisen Bank.
Reprezentanții instituției tocmai au înștiințat, electronic, clienții cu privire la noua modalitate de lucru, dar și cu privire la noile taxe pe care banca le percepe.
Care sunt noile reguli pentru clienți
Astfel, dacă ești clientul acestei instituții bancare, trebuie să știi că de la 1 februarie 2022, operațiunile în numerar vor dispărea și casieriile vor fi desființate.
Dacă ții în bancă o sumă mai mare de 500.000 de euro, vei plăti o taxă anuală de 0,25%.
În cazul în care ai un cont curent deschis la Raiffeisen Bank, vei fi obligat să efectuezi cel puțin o tranzacție online în decursul unei luni.
Banca nu va mai accepta nici ordine de plată pe suport de hârtie. Totuși, transmit reprezentanții instituției, aici vor fi instituite câteva excepții. Termenul limită până la care vor putea fi transmise ordinele de plată, exclusiv în format electronic, este ora 15:00 a fiecărei zile bancare. O altă limitare impusă de noua strategie a băncii este limitarea numărului de conturi: doar două conturi în aceeași valută, conform datelor economica.net.
Totodată, trebuie să știi că ai voie să deții maximum două conturi curente într-una dintre valute – lei, euro, dolari etc.
Operațiunile de depunere de numerar în conturile curente, inclusiv pentru alimentarea cu numerar a contului curent în vederea rambursării ratelor la creditele în LEI și EURO contractate de la bancă, va fi posibilă numai la terminalele multifuncționale (MFM) ale Băncii de către clienții care dețin un card emis de Raiffeisen Bank România.
Nu în ultimul rând, dacă deții pachete Zero Tot şi Zero Simplu, începând cu data de 1 iunie 2022, va trebui să efectuezi cel puţin o tranzacţie lunară electronică pentru a beneficia în continuare de gratuitate la retragerile de numerar.
Important de menționat este că modificările aduse acum de bancă nu reprezintă o noutate. Încă de acum o jumătate de an, instituția a început să lucreze la această nouă strategie de lucru.